Global Forest Resources Assessment

Global Forest Resources Assessment, rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk FAO om tilstanden i verdens skoger; Rapportens første utgave kom i 1946. Den er siden publisert jevnlig og utgis nå hvert femte år. Dette langvarige arbeidet med å kartlegge og rapportere om tilstanden i verdens skoger gir dermed en unik, samlet historisk oversikt over endringer og utvikling.

Global Forest Resources Assessment bygger på innrapporterte data fra to kilder: rapporter fra hvert enkelt land og overvåkning av utvalgte, skiftende fokusområder som utføres dels ved hjelp av satelittbilder, dels av FAO selv og organisasjonens regionale partnere. 

Rapportene viser på denne måten hvordan avskoging, tilplanting og ny bruk av arealer som tidligere var skog, forandrer verdens skoger. Rapportene gir ny kunnskap om det biologiske mangfoldet i skogen, om ulike driftsmetoders bærekraft, og om skogens rolle i det globale klimaregnskapet. Informasjon om skoglovgivning, skogpolitikk og skoginstitusjoner blir også publisert.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.