Global Forest Resources Assessment

Artikkelstart

Global Forest Resources Assessment, rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk FAO om tilstanden i verdens skoger; Rapportens første utgave kom i 1946. Den er siden publisert jevnlig og utgis nå hvert femte år. Dette langvarige arbeidet med å kartlegge og rapportere om tilstanden i verdens skoger gir dermed en unik, samlet historisk oversikt over endringer og utvikling.

Global Forest Resources Assessment bygger på innrapporterte data fra to kilder: rapporter fra hvert enkelt land og overvåkning av utvalgte, skiftende fokusområder som utføres dels ved hjelp av satellittbilder, dels av FAO selv og organisasjonens regionale partnere.

Rapportene viser på denne måten hvordan avskoging, tilplanting og ny bruk av arealer som tidligere var skog, forandrer verdens skoger. Rapportene gir ny kunnskap om det biologiske mangfoldet i skogen, om ulike driftsmetoders bærekraft, og om skogens rolle i det globale klimaregnskapet. Informasjon om skoglovgivning, skogpolitikk og skoginstitusjoner blir også publisert.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg