Glarner Alpen er et fjellområde i det sentrale Sveits. Det utgjør den nordøstre av de fire geologiske hoveddelene som Alpene i Sveits ofte deles inn i (se Sveits' geografi). Glarner Alpen avgrenses av Walensee i nord, Rhinens relativt brede elveslette i øst, Vorderrheins dalføre i sør og Klausenpass og Linths dalføre i henholdsvis vest og nordvest. Området ligger foruten i kanton Glarus også i kantonene Sankt Gallen, Graubünden, dels også Schwyz og Uri.

Høyest når fjellene i Glarner Alpen i der Tödi/Piz Russein når 3614 meter over havet på grensen mellom Glarus og Graubünden.

I grensetraktene mellom kantonene Glarus, St. Gallen og Graubünden sørøst i Glarner Alpen ble i 2008 et område inntegnet på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv: UNESCO World Heritage Site Tectonic Arena Sardona. Sardona er høyeste fjell i dette området (3056 moh.). Dette verdensarvområdet gir viktige bidrag til forståelsen av hvordan Alpene ble dannet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg