Gisele Bündchen, brasiliansk supermodell, muligens mest kjent som catwalkmodell for den amerikanske undertøygiganten Victoria's Secrets. Hun er i stor grad også benyttet som fotomodell, og har vært avbildet på mange internasjonale magasinforsider samt vært frontfigur for over 20 internasjonale merkevarer. Gisele Bündchen er verdens best betalte modell.

Bakgrunn

Hun ble oppdaget av en modellagent i São Paolo i 1993. Samme år kom hun på andre plass i modellkonkurransen Elite Look of the Year i Brasil. I 1996 flyttet hun til New York for å prøve seg som profesjonell modell. Tre år senere ble hun avbildet på coveret til amerikanske Vogue akkompagnert av tittelen «The return of the sexy model». Nettopp denne juli-utgaven av Vogue fra 1999 har fått æren for å ha markert slutten på heroin chic-æraen i motebransjen med syltynne og flatbrystede Kate Moss som en av frontfigurene.

Gisele Bündchen har vært covermodell for hundrevis av ulike publikasjoner, deriblant Elle, Vogue, Allure, W, Harper's Bazaar, Marie Claire, The Face og ID.

Hun har også vært benyttet som ansikt utad i reklamekampanjer for store internasjonale merkevarer, deriblant Dior, Missoni, Versace, Zara, Valentino og Chloé.

Gisele Bündchen har vært med i The Pirelli Calendar to ganger (2001 og 2006) og hun har hatt i mindre roller i filmene The Devil wears Prada og Taxi.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.