Lufthavnen ligger i det britiske kronkolonien Gibraltar på den iberiske halvøyas sørkyst ved Gibraltarstredet, som skiller Afrika fra Europa og forbinder Middelhavet med Atlanterhavet.

Lufthavnen er i utgangspunktet en militærbase under det britiske luftforsvar, men har også to sivile terminaler og sivil, privat-, rute- og forretnings-trafikk.

Lufthavnen ble bygget på det som tidligere var byens galloppbane og ble åpnet i 1939. Den var i utstrakt bruk under den 2. verdenskrig, på den tiden var Gibraltar en større marinebase. Det var fra militært tunnelarbeide i selve klippen Gibraltar, at man hentet materiale for å utvide rullebanen ut i havet til begge sider.

Eierforholdet til klippeøya har siden 1713 vært gjenstand for stadig, konfliktfylte diskusjoner mellom Spania og Storbritannia. Gibraltar har sin egen valuta knyttet opp mot Euro.

Lufthavnen betjenes i dag av de fire, britiske flyselskapene British Airways, BmiBaby, EasyJet og Monarch. • Passasjerer 2004: 314.375• Rullebane: 09 / 27 1.828 m • ICAO: LXGB• IATA: GIB• Gibraltar lufthavn, North Front

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.