Gianluigi Buffon av Geir Lima. Gjengitt med tillatelse

Gianluigi Buffon, italiensk fotballspiller, målvakt. Debuterte i Serie A for Parma i 1995 og spilte sin første landskamp for Italia i 1997. Han har spilt for Juventus siden 2001. I 1999 ble han cupmester, supercupmester og UEFA-cupmester med Parma. Med Juventus har han vunnet åtte seriemesterskap, tre cupmesterskap og fem supercupmesterskap. 

Buffon debuterte på det italienske landslaget som 19-åring 29. oktober 1997 og avsluttet karrieren som landslagsspiller 20 år senere,  13. november 2017. Han hadde da spilt 175 landskamper for Italia, og er den spilleren som har flest landskamper for det italienske landslaget. 

Han var en av nøkkelspillerne på det italienske landslaget som vant VM 2006, da han bare slapp inn to mål: et selvmål i tillegg til straffesparket fra Zinedine Zidane i finalen. Han fikk sølv med Italia i EM 2012. 

Gianluigi Buffon regnes som en av verdens fremste målvakter og vant Lev Jasjin-prisen i 2006 som beste keeper i VM, og ble i tillegg kåret til årets spiller og årets keeper av UEFA i 2003.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.