Gianluigi Buffon av Geir Lima. Gjengitt med tillatelse

Gianluigi Buffon er en italiensk fotballspiller som har vært målvakt for Parma, Juventus og det italienske landslaget. Fra sommeren 2018 spiller han for den franske klubben Paris Saint-Germain.

Buffon debuterte i Serie A for Parma i 1995 og spilte sin første landskamp for Italia i 1997. Overgangssummen som ble betalt da han gikk til Juventus i 2001 er den høyeste noensinne for en keeper. Han forlot Juventus i 2018 etter å ha spilt 656 kamper for klubben (509 kamper i Serie A).

I 1999 ble han cupmester, supercupmester og UEFA-cupmester med Parma. Med Juventus har han vunnet ni seriemesterskap, fire cupmesterskap og fem supercupmesterskap.

Buffon debuterte på det italienske landslaget som 19-åring 29. oktober 1997 og hadde 20 år senere spilt 176 landskamper for Italia. Han er den spilleren som har flest landskamper for det italienske landslaget noensinne.

Han var en av nøkkelspillerne på det italienske landslaget som vant VM 2006, da han bare slapp inn to mål: et selvmål i tillegg til straffesparket fra Zinedine Zidane i finalen. Han fikk sølv med Italia i EM 2012.

Gianluigi Buffon regnes som en av verdens fremste målvakter og vant Lev Jasjin-prisen i 2006 som beste keeper i VM, og ble i tillegg kåret til årets spiller og årets keeper av UEFA i 2003 og i 2017.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.