George Alphonso Headley var en cricketspiller fra Jamaica som representerte Vestindia i internasjonale kamper. Han ble født i Panama fordi hans far hadde arbeid under byggingen av Panamakanalen. Foreldrene flyttet deretter til Cuba, men da han var ti år gammel ble han fraktet til Kingston på Jamaica der han vokste opp hos morens svigerinne. 

I Kingston fikk han tidlig interesse for cricket og utmerket seg på skolelaget. Som 20-åring i 1930 debuterte han for Vestindia, bare to år etter at laget hadde fått testkampstatus

I 1933 dro han til England og spilte for Haslington i The Lancashire League. Kontrakten ga ham også mulighet til å spille landskamper for Vestindia. På et ellers ujevnt besatt vestindisk lag var Headley den klart beste spilleren, og han utmerket seg spesielt som slagmann

Den andre verdenskrig medførte et opphold i internasjonale cricketkamper, men George Headley fortsatte karrieren etter krigen. Han ble den første svarte lagkaptein for Vestindia, noe som hadde vært utenkelig på 30-tallet. Han avsluttet sin internasjonale karriere mot England i 1954, nesten 45 år gammel.

Etter å ha levd mye av sitt voksne liv i England, flyttet han tilbake til Jamaica der han jobbet med cricket resten av sitt yrkesaktive liv. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.