George Headley

Faktaboks

George Headley
Født
30. mai 1909, Colón, Panama
Død
30. november 1983, Kingston, Jamaica

Artikkelstart

George Alphonso Headley var en cricketspiller fra Jamaica som representerte Vestindia i internasjonale kamper. Han ble født i Panama fordi hans far hadde arbeid under byggingen av Panamakanalen. Foreldrene flyttet deretter til Cuba, men da han var ti år gammel ble han fraktet til Kingston på Jamaica der han vokste opp hos morens svigerinne.

I Kingston fikk han tidlig interesse for cricket og utmerket seg på skolelaget. Som 20-åring i 1930 debuterte han for Vestindia, bare to år etter at laget hadde fått testkampstatus.

I 1933 dro han til England og spilte for Haslington i The Lancashire League. Kontrakten ga ham også mulighet til å spille landskamper for Vestindia. På et ellers ujevnt besatt vestindisk lag var Headley den klart beste spilleren, og han utmerket seg spesielt som slagmann.

Den andre verdenskrig medførte et opphold i internasjonale cricketkamper, men George Headley fortsatte karrieren etter krigen. Han ble den første svarte lagkaptein for Vestindia, noe som hadde vært utenkelig på 30-tallet. Han avsluttet sin internasjonale karriere mot England i 1954, nesten 45 år gammel.

Etter å ha levd mye av sitt voksne liv i England, flyttet han tilbake til Jamaica der han jobbet med cricket resten av sitt yrkesaktive liv.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg