George Abbott var en amerikansk regissør, dramatiker og teaterprodusent. Han ble født i Forestville, New York i 1897, og døde ikke før han var blitt 107 år gammel 31. januar 1995 i Florida. Det var innen musikaler både på scenen og på filmlerretet at hans bidrag var størst. Han var gift tre ganger, og fikk ett barn med sin første kone Edna Lewis som døde i 1930. 

Abbott debuterte som skuespiller på Broadway i 1913 i forestillingen The Misleading Lady. Fra 1925 var han aktiv som dramatiker, og skrev musikaler som Jumbo (1935), Pal Joey (1940) og Wonderful Town (1953). Han mottok en rekke Tony awards, og i 1960 mottok han både en Tony og en Pulitzer pris for drama for musikalen Fiorello!

Han var en viktig inspirator og maktskikkelse på Broadway i over 60 år, med oppsetninger så sent som nyversjonen av Damn Yankees i 1986. I denne lange perioden hadde han befatning med nesten samtlige betydelige musikaloppsetninger på Broadway. Hans kjappe stil, der de musikalske innslagene er sterkt integrert i handlingen, har satt standard for den typiske Broadway-musikalen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.