Geoff Hurst

Faktaboks

Geoff Hurst

e.g. Geoffrey Charles Hurst

Født
8. desember 1941, Lancashire, England

Artikkelstart

Geoff Hurst, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen spiss for blant annet West Ham, Stoke og det engelske landslaget. Hurst er ansett som en av de beste engelske fotballspillerne gjennom tidene, han var kjent som en notorisk målscorer og scoret blant annet hattrick i VM-finalen da England ble verdensmestere i 1966.

Hurst startet sin karriere i West Ham og det var i London-klubben at den målfarlige spissen skulle tilbringe mesteparten av karrieren. Hurst spilte for klubben i 13 år (1959-1972) og vant FA-Cupen (1964) og Cupvinnercupen (1965) med West Ham. Hurst spilte 500 kamper og scoret 242 mål for West Ham før han ble hentet til Stoke i 1972. Han spilte tre sesonger i Stoke og fikk med seg 130 kamper og scoret 39 mål før han avsluttet karrieren med kortere opphold i blant annet West Bromwich Albion og Seattle Sounders. Hurst la opp som profesjonell fotballspiller i 1976 og har siden jobbet som trener for blant annet Telford United (1976-1979) og Chelsea (1979-1981).

Hurst fikk sin landslagsdebut i 1966. Senere samme år var han en del av landslagstroppen under verdensmesterskapet på hjemmebane. Foran turneringen var Hurst andrevalget på topp bak Jimmy Greaves, men da sistnevnte ble skadet fikk Hurst muligheten. Under turneringen scoret Hurst fire mål, tre av disse scoret han i VM-finalen mot Vest-Tyskland hvor England ble verdensmestere etter å ha vunnet 4-2 etter ekstraomganger.

Hurst ble senere utnevnt til Knight Bachelor og har da rett til å bruke tittelen Sir foran navnet sitt.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg