Gassco AS

Karmøy, norsk statseid transportselskap for gass opprettet 2001, operatør for det norske transportnettet for gass fra feltene til kundene. Opprettelsen av Gassco innebar ingen endring i eierskapet til rørledninger eller behandlingsanlegg. Eierne av de fleste transportinnretningene gikk 2003 sammen i selskapet Gassled, i tillegg opererer Gassco også Haltenpipe, Norne gasstransportsystem og mottaksterminalene i Zeebrugge (Belgia) og Dunkerque (Frankrike).

Gassco ble opprettet i forbindelse med delprivatiseringen av Statoil, som til da hadde vært operatør for de fleste rørledninger og behandlingsanlegg for gass i Norge. Hensikten var å sikre en nøytral og rettferdig behandling av alle involverte parter i gasstransporten og en effektiv utnyttelse av ressursene på kontinentalsokkelen.

Kommentarer (1)

skrev Gordon Engeland

Gassco opererer også terminalene i Tyskland (Dornum og Emden) med eget personell og er formell operatør av mottaksterminalene for Norsk gass i Easington og St. Fergus vha tekniske tjenesteytere (Technical Service Providers) som står for den daglige driften. Det samme gjelder terminalene på Kårstø og Kollsnes

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg