GSMA

GSMA er en global interesseorganisasjon for mobilnettoperatører og leverandører av utstyr og tjenester for mobilkommunikasjon. GSMA har medlemmer fra over 1000 ulike organisasjoner og fra mer enn 220 land, og er ansett som et av de viktigste møtearenaene for industrien innen mobilkommunikasjon.

Faktaboks

Etymologi

GSM Association

Utgangspunktet for GSMA var GSM Memorandum of Understanding (GSM MoU) som ble underskrevet i 1987. Initiativet til dette dokumentet kom fra EU. Hovedelementet i dokumentet var en forpliktelse til å følge GSM-standardene som var under utarbeidelse, samt å lansere et GSM-basert mobilsystem senest i 1991. Det opprinnelig dokumentet omfattet europeiske operatører. En utvidelse som også omfattet operatører utenfor Europa ble underskrevet i 1991. Gruppen som skrev under dette dokumentet ble formelt registrert som GSM MoU Association i 1995. Senere endret organisasjonen navn til GSM Association.

Organisasjonen koordinerer regulatorisk- og policysamarbeid mellom medlemmene. Teknisk utarbeider den grunnlag for utvikling av nye tjenester som HD-tale og tale over LTE (VoLTE). Det arbeides også med nye anvendelser innen mobilkommunikasjon som helse (mHealth), fjernundervisning (mLearning), likestilling (mWomen) og miljøaspekter (Green Power for Mobile).

GSMA arrangerer flere internasjonale konferanser, hvor den viktigste er Mobile World Congress. De siste årene har denne konferansen blitt holdt i Barcelona i februar.

Esterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg