GC Rieber

Artikkelstart

GC Rieber AS, Bergen, norsk familieeid konsern grunnlagt i 1879 av Gottlieb Christian Rieber (1854–1947) som en handelsbedrift for huder og skinn, driver nå også andre virksomheter gjennom egne datterselskaper. Selskapet har vært aksjeselskap siden 1909.

Konsernet er verdensledende innen foredling og omsetning av selskinn med produksjon på Newfoundland i Canada (Carino Company) og i Tromsø. Fra 1900 drives engrosomsetning av salt til veier, næringsmiddelindustri, landbruk og fiskeri, og i Kristiansund har konsernet fiskeoljeraffineri (tidligere Alnæs Marine Oils) med leveranser av tran og andre marine oljer til farmasøytisk industri, helsekostprodusenter, fôrprodusenter og kjemisk industri. Innen shipping opererer konsernet spesialskip for seismikk, undervannsoperasjoner som kabellegging o.l. og fart til polarstrøk. Firmaet driver også eiendomsforvaltning i Bergen. Tidligere hadde Rieber egen produksjon og detaljsalg av skotøy. Omsetning: 2 milliarder kroner (2017).

Konsernet yter gjennom GC Rieber Fondene støtte til allmennyttige sosiale og kulturelle formål og til medisinsk og annen forskning, fortrinnsvis i Bergen.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg