Fulham - fotballklubb

Fulham, engelsk fotballklubb, stiftet i 1879 i London. Fulham F. C. har tilholdssted i bydelen Fulham i Vest-London. Klubben spiller sine hjemmekamper på Craven Cottage som har en kapasitet på 25 700 tilskuere. Drakter: hvite trøyer, svarte bukser.

Faktaboks

Også kjent som

The Cottagers

Fulham spiller i Premier League sesongen 2018/19.

Historie

Selv om den er den eldste av de kjente klubbene i London, har Fulham levd i skyggen av de store London-lagene i engelsk fotball. I 1996 var klubben nær ved å ryke ut av hele ligasystemet, men senere rykket de opp og etablerte seg på øverste nivå (Premier League), hvor de spilte fra 2001-2014. Mye av framgangen kan tilskrives en bedret finansiell og administrativ situasjon etter at klubben ble overtatt av forretningsmannen Mohamed al-Fayed i 1997. Al-Fayed hadde eierskap i klubben fram til 2013, da Shahid Khan kjøpte ham ut.

Sjuendeplassen i Premier League i 2008/09 er Fulhams beste ligaplassering til nå.

Fulham var finalist i FA-cupen i 1975 (de tapte 0-2 for West Ham) og vant Intertoto-cupen i 2002.

Kjente spillere

Blant kjente spillere er Alan Mullery, Alan Clarke, Bobby Robson, nederlenderen Edwin van der Sar og bulgareren Dimitar Berbatov. Nordmennene Brede Hangeland, Erik Nevland, Bjørn Helge Riise , John Arne Riise og Stefan Johansen har alle spilt for klubben.

Klubbrekorden har Johnny Haynes (1934-2005) med 658 kamper (158 mål). En av tribunene på Craven Cottage bærer hans navn, og i 2008 ble det avduket en statue av Haynes på stadionet.

Fulham har også et av Englands beste kvinnelag. De norske spillerne Marianne Pettersen og Margunn Haugenes har spilt her; Gaute Haugenes har vært trener for laget.

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Sven Ånensen

Også John Arne Riise er blant nordmennene som har spilt for denne klubben.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg