Frivillighet Norge er et samarbeidsforum (også kalt paraplyorganisasjon) for mer enn 300 landsdekkende organisasjoner. Disse representerer over 60 000 lag og foreninger som driver frivillig arbeid på høyst forskjellige områder som blant annet idrett, kultur, helse, miljøvern og innenfor religiøs sektor. Over 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005, da initiativtakerne så behovet for å ha et felles talerør i møte med nasjonale myndigheter. Et overordnet mål for Frivillighet Norge er å være den viktigste dialogpartneren for myndighetene i saker som gjelder frivillighetspolitikk.

En viktig del av arbeidet i Frivillighet Norge er å styrke kunnskapen om frivillighet og drift av frivillig virksomhet. Arbeidet med å fremme aktiv dialog mellom frivillig, offentlig og privat sektor har også høy prioritet.

Frivillighet Norge deltar i de internasjonale nettverkene ENNA (The European Network of National Civil Society Associations) og CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation).

Heikki Eidsvoll Holmås er fra 2017 styreleder i Frivillighet Norge. Stian Slotterøy Johnsen er fra 2015 generalsekretær.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.