Frivillighet Norge

Artikkelstart

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum (også kalt paraplyorganisasjon) for mer enn 300 landsdekkende organisasjoner. Disse representerer over 60 000 lag og foreninger som driver frivillig arbeid på høyst forskjellige områder som blant annet idrett, kultur, helse, miljøvern og innenfor religiøs sektor. Over 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Myndighetene

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005, da initiativtakerne så behovet for å ha et felles talerør i møte med nasjonale myndigheter. Et overordnet mål for Frivillighet Norge er å være den viktigste dialogpartneren for myndighetene i saker som gjelder frivillighetspolitikk.

Aktivitet og formål

En viktig del av arbeidet i Frivillighet Norge er å styrke kunnskapen om frivillighet og drift av frivillig virksomhet. Arbeidet med å fremme aktiv dialog mellom frivillig, offentlig og privat sektor har også høy prioritet.

Frivillighet Norge deltar i de internasjonale nettverkene ENNA (The European Network of National Civil Society Associations) og CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation).

Heikki Eidsvoll Holmås er fra 2017 styreleder i Frivillighet Norge. Stian Slotterøy Johnsen er fra 2015 generalsekretær.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg