Friedenau, tysk transportskip brukt under angrepet på Norge i april 1940.

Opprinnelig bygget som handelsfartøy i Saint-Nazaire i 1920, og var i fransk eierskap under navnet Adrar frem til hun ble kjøpt av et tysk rederi i 1937 og omdøpt Friedenau. Hun ble overført den tyske marinen 8. april 1940 og brukt som transportskip under angrepet på Norge. Senket under transport av tropper til Norge 10. april 1940 av den britiske undervannsbåten Triton.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

18. februar 2010 skrev Gunnar Sanderud

Jeg kjenner ikke opprinnelsen til navnet, men det er et område/bydel i Berlin som kalles "Friedenau". Det kunne kanskje nevnes på en eller annen måte.

19. februar 2010 svarte Yngve Jarslett

Først, takk for innspillet!Altmark, Uckermark, Friedenau, de fleste tyske handelsfartøy og transportskip fra denne perioden var oppkalt etter geografiske steder. Å ta med slike detaljer i artikler om mindre skip, spesielt når opphavet til navnet ikke er dekket ennå kan etter mitt skjønn bli litt mye (og heller ikke geografikunnskapene ;)). Men, jeg har etter ditt innspill spesifisert artikkelnavnet da stedsnavnet selvfølgelig skal ha forrang.Med vennlig hilsen,Yngve JarslettHar du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.