Friedenau - marinefartøy

Friedenau, tysk transportskip brukt under angrepet på Norge i april 1940.

Opprinnelig bygget som handelsfartøy i Saint-Nazaire i 1920, og var i fransk eierskap under navnet Adrar frem til hun ble kjøpt av et tysk rederi i 1937 og omdøpt Friedenau. Hun ble overført den tyske marinen 8. april 1940 og brukt som transportskip under angrepet på Norge. Senket under transport av tropper til Norge 10. april 1940 av den britiske undervannsbåten Triton.

Kommentarer (2)

skrev Gunnar Sanderud

Jeg kjenner ikke opprinnelsen til navnet, men det er et område/bydel i Berlin som kalles "Friedenau". Det kunne kanskje nevnes på en eller annen måte.

svarte Yngve Jarslett

Først, takk for innspillet!Altmark, Uckermark, Friedenau, de fleste tyske handelsfartøy og transportskip fra denne perioden var oppkalt etter geografiske steder. Å ta med slike detaljer i artikler om mindre skip, spesielt når opphavet til navnet ikke er dekket ennå kan etter mitt skjønn bli litt mye (og heller ikke geografikunnskapene ;)). Men, jeg har etter ditt innspill spesifisert artikkelnavnet da stedsnavnet selvfølgelig skal ha forrang.Med vennlig hilsen,Yngve Jarslett

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg