Frank Drake er en amerikansk astronom og tidligere president av SETI-instituttet. Han har vært en pioner innen bruk av radioteleskoper for å lete etter utenomjordisk liv og kjent for å ha utviklet Drake-ligningen, en ligning som tar sikte på å beregne hvor mange intelligente sivilisasjoner som kan finnes i Melkeveien som det kan være mulig å måle radiosignaler fra. 

Drakes karriere har vært vært fokusert på studien av planetariske systemer og jakten på liv utenfor Jorden. Han bidro til det første SETI-prosjektet på 1960-tallet kalt Ozma-prosjektet, som var det første forsøket på å måle interstellare radiosendinger i jakten på utenomjordisk liv. Han var også involvert i Project Phoenix som var aktivt i perioden 1996–2004.

På 1970-tallet bidro Drake til designet av plakettene som ble sendt utover i solsystemet med romsondene Pioneer og Voyager.

Drake er har også jobbet med radioteleskopdesign for å optimalisere muligheten for å oppdage utenomjordisk liv. Radioteleskopet Allen Telescope Array er basert på hans arbeid og startet sine første observasjoner i 2007.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.