Frank Drake

Faktaboks

Frank Drake

Frank Donald Drake

Født
28. mai 1930

Frank Drake.

Frank Drake av . CC BY 2.0

Frank Drake er en amerikansk astronom og tidligere president av SETI-instituttet. Han har vært en pioner innen bruk av radioteleskoper for å lete etter utenomjordisk liv og kjent for å ha utviklet Drake-ligningen, en ligning som tar sikte på å beregne hvor mange intelligente sivilisasjoner som kan finnes i Melkeveien som det kan være mulig å måle radiosignaler fra.

Drakes karriere har vært vært fokusert på studien av planetariske systemer og jakten på liv utenfor Jorden. Han bidro til det første SETI-prosjektet på 1960-tallet kalt Ozma-prosjektet, som var det første forsøket på å måle interstellare radiosendinger i jakten på utenomjordisk liv. Han var også involvert i Project Phoenix som var aktivt i perioden 1996–2004.

På 1970-tallet bidro Drake til designet av plakettene som ble sendt utover i solsystemet med romsondene Pioneer og Voyager.

Drake er har også jobbet med radioteleskopdesign for å optimalisere muligheten for å oppdage utenomjordisk liv. Radioteleskopet Allen Telescope Array er basert på hans arbeid og startet sine første observasjoner i 2007.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg