Fortnite

Skjermbilde av Fortnite.

Fortnite er et dataspill som er særlig kjent for sin såkalte «battle royale»-modus, hvor opptil hundre ulike spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre på et stort, åpent kart som stadig blir mindre. Spillet er et skytespill, og spillerne starter med svært lite utstyr. De må beseire de andre ved å finne våpen, rustninger og andre gjenstander som kan hjelpe dem i kampen. Man kan også bygge festningsverk ved hjelp av materialer man finner for å få et overtak. Den spilleren eller det laget som er det eneste gjenstående etter at resten er blitt eliminert, vinner spillet.

Spillet, som er utviklet av Epic Games, ble lansert i 2017. Fortnite er gratis å spille, men tilbyr kjøp gjennom mikrotransaksjoner. Spillerne kan kjøpe ulike typer kosmetiske gjenstander for å endre på utseendet til spillfiguren sin.

I løpet av 2018 har Fortnite blitt et av verdens aller mest populære spill, med over 125 millioner spillere på verdensbasis. Spillet er blant de mest sette på strømmetjenesten Twitch, og er blitt en e-sport.

Kontroverser

Grunnet spillets vide utbredelse har det fått mye oppmerksomhet også i konvensjonelle nyhetsmedier. Dette har blant annet ført til en gjenopplivning i debatten om hvorvidt det er sunt for barn og unge å bruke mye tid på dataspill, særlig når disse innebærer voldsinnhold. Enkelte mener at dette kan være skadelig for barns utvikling. Andre har fremhevet at Fortnite oppfordrer til lagspill, kommunikasjon og samarbeid, og dermed kan fungerende fremmende for kognitiv og sosial utvikling blant barn og unge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg