Forsvarets forum

Artikkelstart

Forsvarets forum er et uavhengig fagblad og nettsted utgitt av Forsvaret, med en trykt publikasjon utgitt fire ganger i året samt løpende digital innholdspublisering.

Magasinet etterfulgte de tidligere publikasjonene Forsvarsforum og Mannskapsavisa. Oppdraget er å utgi et blad som formidler informasjon og debatt om Forsvaret.

Forsvarets forum er medlem av Fagpressen, og utgis i henhold til Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten, og står redaksjonelt fritt i forhold til Forsvaret. Redaksjonen er administrativt underlagt Forsvarets fellestjenester (FFT).

Fra 2021 utkommer det trykte magasinet med fire utgaver i året, mot før seks. På det meste ble det utgitt 22 numre i året. Det sendes til ansatte i Forsvaret og utvalgte grupper, og selges i abonnement. Opplaget er på rundt 65 000. Redaksjonen står også bak podcasten Krig&Sånn. Redaksjonen i soldatmagasinet Soldatnytt er funksjonelt integrert med Forsvarets forum.

Et internt utvalg i Forsvaret anbefalte i 2017 å nedlegge Forsvarets forum, ut fra kostnadsvurderinger. Etter intern og ekstern motstand, inklusive fra Norske Redaktørforening og Norske Presseforbund, ble det tatt en politisk beslutning om å videreføre virksomheten.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg