Foreningen Norden, norsk forening for nordisk samarbeid, stiftet 1919, har til formål på alle områder å styrke og utvikle de nordiske folks samvirke innad og utad. Gjennom Foreningene Nordens Forbund, stiftet 1965, samarbeider den med tilsvarende foreninger i Danmark, Finland, Færøyene, Island, Sverige og Åland.

Foreningen driver en utstrakt opplysnings- og kursvirksomhet, utgir publikasjoner (bl.a. medutgiver av det fellesnordiske tidsskrift Vi i Norden), deler ut stipendier, arrangerer reiser, og fremmer vennskapsforbindelser med byer og bygder i de andre nordiske land.

Foreningen, som har sitt hovedkvarter på Abbediengen hovedgård i Oslo, og har (2015) ca. 5000 personlige medlemmer fordelt på 60 lokallag over hele landet. Rundt 500 skoler og bibliotek er med i foreningen.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) er fra 2010 styreleder, og Espen Stedje fra samme år generalsekretær i Foreningen Norden.

  • Hansen, Svein Olav: Drømmen om Norden : den norske Foreningen Norden og det nordiske samarbeidet 1919-1994, 1994, isbn 82-417-0370-8, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.