Foreningen Norden, norsk forening for nordisk samarbeid, stiftet 1919, har til formål på alle områder å styrke og utvikle de nordiske folks samvirke innad og utad. Gjennom Foreningene Nordens Forbund, stiftet 1965, samarbeider den med tilsvarende foreninger i Danmark, Finland, Færøyene, Island, Sverige og Åland.

Foreningen driver en utstrakt opplysnings- og kursvirksomhet, utgir publikasjoner (bl.a. medutgiver av det fellesnordiske tidsskrift Vi i Norden), deler ut stipendier, arrangerer reiser, og fremmer vennskapsforbindelser med byer og bygder i de andre nordiske land.

Foreningen, som har sitt hovedkvarter på Abbediengen hovedgård i Oslo, og har (2015) ca. 5000 personlige medlemmer fordelt på 60 lokallag over hele landet. Rundt 500 skoler og bibliotek er med i foreningen.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) er fra 2010 styreleder, og Espen Stedje fra samme år generalsekretær i Foreningen Norden.

  • Hansen, Svein Olav: Drømmen om Norden : den norske Foreningen Norden og det nordiske samarbeidet 1919-1994, 1994, isbn 82-417-0370-8, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.