Flyktninghjelpen, en av Norges største private hjelpeorganisasjoner som jobber internasjonalt, og den eneste som er spesialisert på arbeidet med å gi hjelp og beskyttelse til mennesker på flukt. 

Flyktninghjelpen er en videreføring av Europahjelpen, som ble opprettet i 1946. Flyktningehjelpen het Flyktningerådet til 2005 og inntil 1992 Det Norske Flyktningeråd.

Organisasjonens hovedaktiviteter er matdistribusjon, rettshjelp, informasjon og rådgivning, utdanning, husly og leirdrift.

Flyktninghjelpen samarbeider tett med FNs høykommissær for flyktninger og en rekke andre FN-organisasjoner og internasjonale bistandsorganisasjoner.

Flyktninghjelpen har programvirksomhet i 19 land og territorier i fire verdensdeler (2009); hovedkontor i Oslo og kontorer i Brussel og Genève.

Organisasjonen har også en betydelig beredskapsstyrke med ca. 850 medlemmer, som kan rykke ut til internasjonale hjelpeoperasjoner på kort varsel.

Flyktninghjelpen driver utstrakt informasjonsvirksomhet om flyktninger og internt fordrevne, samt talsmannsarbeide overfor norske og internasjonale myndigheter, FN og andre organisasjoner.

Organisasjonen har også verdens største database med oversikt over internt fordrevne verden over.

Flyktninghjelpen finansierer virksomheten ved egne innsamlede midler og offentlige bevilgninger.

Organisasjonen har i alt ca. 2000 ansatte (2009).

Generalsekretær fra 2013 er Jan Egeland.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

28. februar 2009 skrev Ioannis Tavridis

Hei, etter det jeg vet har Flyktninghjelpen blitt større de siste årene, de skal nå ha 2600 ansatte og ca. 900 medlemmer i deres berdskapsstyrke. De har også ny Generalsekretær, Elisabeth Rasmusson, siden januar 2008.
Etter det jeg vet er NRC- Norwegian Refugee Council som de heter på godt norsk- den største "hel"norske organisasjonen, kun Røde Kors er større men de er en del av et internasjonalt nettverk.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.