Florida var i før-kolonial tid bebodd av indianere, vesentlig av muskogi-stammen, som for det meste drev et enkelt jordbruk. Spanierne grunnla i 1565 St. Augustine, USAs eldste by, men kolonisasjonsforsøkene viste ellers dårlige resultater.

I 1763–83 stod Florida under England og mottok mange immigranter.

I 1821 solgte Spania Florida til USA. Seminolene, en muskogistamme, hadde fått leve i fred for spanierne, men kravet om plass for immigranter nordfra førte til at de måtte gå med på å leve i reservater. Etter seminolkrigen i 1836–42 ble indianerne overført til Oklahoma, unntatt noen hundre som greide å gjemme seg bort i Everglades.

Immigrantene brakte med seg samme næringsliv (bomull, mais og tobakk) som ellers i sørstatene. Florida ble organisert som territorium i 1822 og opptatt i unionen i 1845, som USAs 27. stat. Den trådte ut og sluttet seg til de konfødererte stater i 1861, men ble gjenopptatt i unionen i 1868.

Den økonomiske utviklingen begynte først ved århundreskiftet og skjøt for alvor fart etter den første verdenskrig. Rask industrialisering og urbanisering etter den andre verdenskrig har etter manges syn forandret Florida til mer av en nordstat enn en del av sørstatene. Fra slutten av 1970-årene har folketallet økt eksplosivt, og Florida har blitt senter for ferie og rekreasjon.

Florida velger to senatorer og 27 representanter til Kongressen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.