Flight Safety Foundation - FSF

Flight Safety Foundation (FSF), er en internasjonal, uavhengig og allmennyttig organisasjon, som uten økonomisk vinning arbeider som fortaler for forskning, revisjon og analyse, utdanning og utgivelse av skriftlig materiale innen fagområdet flysikkerhet.

FSF samler profesjonelle utøvere innen luftfart fra alle segmenter av bransjen, for å bidra til å løse sikkerhetsproblemer og spørsmål. Organisasjonen har medlemmer fra hele verden og bidrar til å skape et globalt perspektiv i de spørsmål som behandles for sine medlemmer, media og det reisende publikum. Medlemskap kan være individuelt, flyselskap, flyfabrikker, arbeidstakerorganisasjoner, ledelse og investorer.

Flysikkerhet er definert til å omfatte teori, etterforskning og kategorisering av feil som kan oppstå på fly i de perioder flyet er i bruk (flight failures). Begrepet brukes også i forbindelse med kampanjer for å informere publikum om flysikkerhet.

Den internasjonalt anerkjente definisjon av flysikkerhet finnes i International Civil Aviation Organisation (ICAO), Annex 13, hvor det står: "En hendelse i forbindelse med driften av et luftfartøy hvor tap av menneskeliv eller skade på mennesker inntreffer og luftfartøyet påføres skade, strukturell svikt, er savnet eller på annen måte er totalt utilgjengelig og som inntreffer fra tidspunktet en eller flere personer stiger om bord i luftfartøyet med den hensikt å skulle fly, og inntil de forlater luftfartøyet".

Flight Safety Foundation ble etablert i 1947 med den hensikt å bidra til den kontinuerlige forbedring av den globale flysikkerhet. Med sin økonomiske og politiske uavhengighet og upartiskhet har organisasjonen en unik posisjon i internasjonal luftfart. I dag har organisasjonen over 1000 medlemmer i 150 land. Organisasjonen har hovedkontor i Alexandria i delstaten Virginia, USA, med regionskontor i Australia og representasjon i Japan, Russland, Sydøst-Europa, Taiwan, Kina og Vest-Afrika.

Organisasjonens hjemmeside: Flight Safety Foundation

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg