Flex

Artikkelstart

Flex er et offentlig transporttilbud for eldre som ikke har vanlig bussruter i nærheten. Det fungerer som en mellomting av drosje og buss. Reisen må forhåndsbestilles, og det kan være flere passasjerer med på reisen. Tilbudet er gratis for brukeren.

Flex har et høyere servicenivå enn vanlig buss. Sjåfører kan for eksempel hjelpe med av- og påstigning, og med å bære handleposer inn og ut av bussen.

Tilbudet er ikke lovpålagt, og ikke alle kommuner har det. Samferdselsdepartementet har fordelt midler til den utvidede ordningen med tilrettelagt transport for funksjonshemmede og eldre (TT-ordningen) i 2020. Flere fylker har søkt midler og er med i denne ordningen.

Formålet er å sikre brukere med særskilte behov for flere TT-reiser enn de ellers ville fått gjennom de fylkeskommunale ordningene. Sammen med fylkeskommunenes TT-tilbud er målet å sikre disse brukerne et tilrettelagt reisetilbud.

Tilrettelagt transport ordningen er et tillegg til TT-ordninger og kollektivtransporttilbudene som fylkeskommunene og Oslo kommune har ansvaret for.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg