Fleksibel utdanning Norge

Av .

Artikkelstart

Fleksibel utdanning Norge (FuN) er nasjonal medlemsorganisasjon for offentlige og private institusjoner som tilbyr fleksibel utdanning i form av nettstudier, nettstudier kombinert med samlinger og andre tilpasninger ved hjelp av teknologi.

Faktaboks

Også kjent som
NFF

FuN er fellesorgan for offentlig godkjente nettskoler, og hørings- og rådgivningsorgan for Kunnskapsdepartementet i saker som gjelder fleksibel utdanning og nettskoler. Organisasjonen har blant annet som mål å øke kvaliteten på, og stimulere til utvikling av den fleksible utdanningen. Organisasjonen utgir fagbladet Synkron og avholder en årlig konferanse med temaer tilknyttet utdanning og teknologi.

Historikk

FuN er en videreføring av Norsk Brevskoleforbund, som ble opprettet 1968. Forbundet skiftet navn til Norsk Forbund for Fjernundervisning i 1986, og til Fleksibel utdanning Norge i 2013. Samtidig har medlemsmassen utviklet seg fra brevskoler til nettskoler og andre tilbydere av fleksibel undervisning og opplæring.

I 1992 ble FuN (daværende NFF) anmodet av Kirke- og undervisningsdepartementet om å utarbeide veiledende kvalitetsnormer for fjernundervisning. Normene skulle hjelpe departementet i arbeidet med å godkjenne nettskoler. Offentlig godkjente nettskoler kunne tidligere søke støtte fra departementet, men midlene til nettskolene ble strøket fra statsbudsjettet for 2015.

FuN reviderer jevnlig «Kvalitetsnormer for nettbasert utdanning». Kvalitetsnormene har ikke lenger noen formell funksjon i forhold til Kunnskapsdepartementet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg