Film & Kino, norsk organisasjon som ivaretar norske kommuners interesser innen film og fungerer som bransjeorganisasjon for kinobransjen, het frem til 1998 Kommunale Kinematografers Landsforbund (KKL). Direktør (1993–): Lene Løken.

Film & Kino støtter bl.a. distribusjon, import og lansering av film, versjonering av barnefilm og produksjon av et større antall kopier ved distribusjon av populære filmer. Konsulentvirksomhet innen kinodrift. Organisasjonen driver også Den norske Filmfestivalen i Haugesund i samarbeid med Haugesund kommune, og dessuten Bygdekinoen som viser film på steder uten permanent kino. Bladet Film & Kino (grl. 1916) kommer ut ti ganger i året med omtaler av aktuelle filmer.

Historikk. Kommunale Kinematografers Landsforbund ble stiftet i 1917, og har spilt en betydelig rolle innenfor den norske kino- og filmbransjen hvor et stort flertall av kinoene har vært og stadig er kommunale. Blant annet har KKL tatt initiativet til opprettelsen av betydningsfulle institusjoner i norsk filmhistorie, som distribusjonsselskapet Kommunenes Filmcentral A/S og produksjonsselskapet Norsk Film AS. Fra 1955 deler Film & Kino ut Aamotstatuetten som gis for fremragende innsats i eller for norsk film.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.