Fernando Gaviria, colombiansk syklist, sykler for Quick-Step Floors. Gaviria konkurrerer innen både banesykling og landeveissykling. Han ble blant annet verdensmester i omnium i 2015 og 2016 og har tatt flere etappeseire i Frankrike rundt og Italia rundt.

Gaviria viste tidlig at han var et stort sykkeltalent og det var som banesyklist han gjorde seg bemerket først. Som 19-åring vant han VM-gull i omnium og Madison i junior-VM i 2012. Tre år senere tok han sitt første VM-gull som senior, da han vant i omnium under VM i Yvelines i 2015. Påfølgende år vant han sitt andre VM-gull da han igjen vant i omnium, under VM i London 2016.

På landeveissykkelen gjorde Gaviria seg for alvor kjent som en talentfull spurter under Tour de San Luis i 2015, da han tok to etappeseire og vant foran rutinerte spurtere som blant annet Mark Cavendish. Senere samme år ble Gaviria hentet til det belgiske profflaget Quick-Step Floors.

Gaviria fikk sitt store gjennombrudd på som landeveisyklist i 2017 da han vant fire etapper og poengkonkurransen i Italia rundt. Han tok også flere etappeseire i mindre etapperitt som Vuelta a San Juan, Tirreno-Adriatico og Tour of Britain.

Gaviria deltok i sitt første Frankrike rundt i 2018. Han vant 1. og 4. etappe av rittet og kjørte blant annet med den gule ledertrøyen på 2.etappe.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.