Fernando Gaviria

Faktaboks

Fernando Gaviria
Fernando Gaviria Rendon
Født
19. august 1994, La Ceja, Colombia
Her er Fernando Gaviria avbildet i 2018.
Av .

Artikkelstart

Fernando Gaviria er en colombiansk syklist som sykler for UAE Emirates – Whoosh. Gaviria konkurrerer innen både banesykling og landeveissykling. Han ble blant annet verdensmester i omnium i 2015 og 2016 og har tatt flere etappeseire i Frankrike rundt og Italia rundt.

Karriere

Gaviria viste tidlig at han var et stort sykkeltalent og det var som banesyklist han gjorde seg bemerket først. Som 19-åring vant han VM-gull i omnium og Madison i junior-VM i 2012. Tre år senere tok han sitt første VM-gull som senior, da han vant i omnium under VM i Yvelines i 2015. Påfølgende år vant han sitt andre VM-gull da han igjen vant i omnium, under VM i London 2016.

På landeveissykkelen gjorde Gaviria seg for alvor kjent som en talentfull spurter under Tour de San Luis i 2015, da han tok to etappeseire og vant foran rutinerte spurtere som blant andre Mark Cavendish. Senere samme år ble Gaviria hentet til det belgiske profflaget Quick-Step Floors.

Gaviria fikk sitt store gjennombrudd på som landeveissyklist i 2017 da han vant fire etapper og poengkonkurransen i Italia rundt. Han tok også flere etappeseire i mindre etapperitt som Vuelta a San Juan, Tirreno-Adriatico og Tour of Britain.

Gaviria deltok i sitt første Frankrike rundt i 2018. Han vant første og fjerde etappe av rittet og kjørte blant annet med den gule ledertrøyen på den andre etappen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg