Felix Baldauf

av Ove Gundersen. Gjengitt med tillatelse

Felix Baldauf er en norsk bryter som har vunnet flere norske mesterskap og blitt europamester for senior i tungvektsklassen.

Han kom til Norge og Kristiansund bare åtte år gammel sammen med moren Jana, og den yngre broren Lukas. Moren hadde vært toppidrettsutøver i DDR på bokselandslaget. Her hadde hun lært disiplin og målrettet arbeid. Dette overførte hun til guttene, og spesielt til Felix som var 14 år da han bestemte seg for å satse på brytinga. Treningen ble intensivert og styrketrening ble viktig del av oppbyggingen.

Da Felix kom til Norge begynte han tidlig med bryting som fritidsaktivitet.

I 2009 ble han Norgesmester i gutteklasse og satsingen hadde gitt resultat. Allerede tre år senere i 2012 tok han en sølvmedalje i EM for junior, men måtte vente to år til før EM gullet var sikret i 2014 som det første noensinne til en nordmann i juniorklassen. I 2014 tok han også bronse i junior VM. Ny bronsemedalje ble det i 2015, nå i U23 klassen. I 2017 erobret han gullet i 98 kg i EM i Novi Sad, noe som var det første gullet i senior herrer for Norge siden 1992 da Lars Rønningen tok sitt andre EM gull. Baldauf har tre individuelle senior-NM i 96 kg (1) og i 98 kg (2). En kongepokal. Mottok Norges Bryteforbunds bragdmerke i 2017

Klubb: IL Braatt

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.