Felix Baldauf

Faktaboks

Felix Baldauf
Født
22. oktober 1994, Köthen, Tyskland
Felix Baldauf
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Felix Baldauf er en norsk bryter som har vunnet flere norske mesterskap og blitt europamester for senior i tungvektsklassen.

Han kom til Norge og Kristiansund bare åtte år gammel sammen med moren Jana, og den yngre broren Lukas. Moren hadde vært toppidrettsutøver i DDR på bokselandslaget. Her hadde hun lært disiplin og målrettet arbeid. Dette overførte hun til guttene, og spesielt til Felix som var 14 år da han bestemte seg for å satse på brytinga. Treningen ble intensivert og styrketrening ble viktig del av oppbyggingen.

Da Felix kom til Norge begynte han tidlig med bryting som fritidsaktivitet.

I 2009 ble han Norgesmester i gutteklasse og satsingen hadde gitt resultat. Allerede tre år senere i 2012 tok han en sølvmedalje i EM for junior, men måtte vente to år til før EM gullet var sikret i 2014 som det første noensinne til en nordmann i juniorklassen. I 2014 tok han også bronse i junior VM. Ny bronsemedalje ble det i 2015, nå i U23 klassen. I 2017 erobret han gullet i 98 kg i EM i Novi Sad, noe som var det første gullet i senior herrer for Norge siden 1992 da Lars Rønningen tok sitt andre EM gull. Baldauf har tre individuelle senior-NM i 96 kg (1) og i 98 kg (2). En kongepokal. Mottok Norges Bryteforbunds bragdmerke i 2017

Klubb: IL Braatt

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg