Federal Aviation Administration

Artikkelstart

Federal Aviation Administration (FAA) er USAs luftfartsmyndighet, underlagt Department of Transport (DOT). På bakgrunn av den omfattende sivile luftfartsvirksomheten i USA, samt landets betydelige flyindustri, har FAAs arbeid og direktiver en vesentlig betydning for de fleste land.

Faktaboks

Også kjent som

FAA

Historikk

Luftfartsbransjen i USA tok initiativet til etablering av føderale standarder for å bidra til en trygg utvikling av bransjen. Initiativet førte til at USA etablerte «Air Commerce Act» (luftfartsloven), i 1926. Loven ga handelsministeren ansvaret for å utvikle luftfarten ved å utgi og påse etterlevelsen av lufttrafikkens regler og bestemmelser, sertifikatbestemmelser, sertifisering av luftfartøy, etablering av luftleder og også etablere, drifte og vedlikeholde navigasjonshjelpemidler.

En rekke større ulykker i 1930-årene bidro til kritikk av luftfartsmyndighetene. Derfor signerte President Franklin D. Roosevelt loven «Civil Aeronautics Act» i 1938, som etablerte Civil Aeronautics Authority (CAA), inklusive et sikkerhetsstyre med tre medlemmer, som hadde som oppgave å etterforske ulykker og å anbefale metoder for å bedre flysikkerheten.

I 1958 ble «Federal Aviation Act» etablert, og dette er USAs nåværende luftfartslov. Dette førte videre til etableringen av Federal Aviation Agency (FAA), som skulle fremme sikker og effektiv bruk av USAs nasjonale luftrom.

I 1966 ble departementet US Department of Transport (DOT) opprettet, for å dekke arbeidet innen det totale transportapparatet i landet. FAA er i dag underlagt DOT under navnet Federal Aviation Administration (FAA), mens havarikommisjonsarbeidet er overført til et nytt organ, nemlig National Transportation Safety Board (NTSB).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg