Fargo - amerikansk fjernsynsserie

Fargo er en amerikansk dramaserie som er inspirert av og løst basert på brødrene Joel og Ethan Coen sin spillefilm Fargo fra 1996. TV-serien er laget av Noah Hawley for den amerikanske fjernsynskanalen FX, mens Coen-brødrene er med på produksjonssiden. Det har per 2017 kommet tre sesonger. Hver sesong følger sin egen historie med nye karakterer, mens enkelte steder, spor, hendelser og roller overlapper mellom de ulike sesongene.

Handling

Serien foregår, i likhet med filmen, i et kaldt, snørikt og ugjestmildt klima i den nordvestlige innlandsdelen av USA. Der filmen tok utgangspunkt i den halvstore byen Fargo i North Dakota, har serien også gått videre til andre byer og tettsteder i North Dakota og nabostatene Minnesota og South Dakota. Uavhengig av sted, så er Fargo hele tiden i et mørkt, og tidvis komisk, univers der både yrkeskriminelle og vanlige mennesker begår det ene groteske drapet etter det andre. Alle de tre sesongene er både kritikerroste og har vunnet flere prestisjetunge priser, deriblant to Golden Globe og flere Emmy-priser.

Første sesong

Den første sesongen av Fargo kom i 2014 og hadde Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks og Martin Freeman i hovedrollene. Sesongen tar sted i 2006, primært i et delvis norsk-amerikansk miljø i småbyen Bemidji i Minnesota, men serien forflytter seg også tidvis til den litt større byen Duluth, Fargo og til Las Vegas.

Andre sesong

Sesong to av Fargo kom året etter og hadde Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart og Ted Danson blant hovedrollene. I denne sesongen går handlingen tilbake til Fargo i 1979, samt Sioux Falls i South Dakota og småbyen Luverne i Minnesota. I Fargo blir den tysk-amerikanske kriminelle familien Gerhardt utfordret av mafiaen fra Kansas City. Noe som leder til et oppgjør som til stadighet blir omtalt på mytisk vis i den første sesongen.

Tredje sesong

Tredje sesong av Fargo (2017) finner sted i de tre Minnesota-byene St. Cloud, Eden Valley og Eden Prairie, samt Los Angeles. Denne gangen er handlingen lagt til 2010 og 2011 og følger den suksessfulle forretningsmannen Emmit Stussy. Emmit er den selvutnevnte parkeringsplasskongen av Minnesota, men han sliter samtidig med et svært anstrengt forhold til sin bror Raymond Stussy. Snart skal han også få problemer med et tvilsomt selskap han lånte penger av under finanskrisen. Ewan McGregor spiller både Emmit og Raymond Stussy, mens Carrie Coon, Mary Elisabeth Winstead, Goran Bogdan, David Thewlis og Michael Stuhlbarg har de andre hovedrollene.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg