Fagforbundet logo av Marianne Billing. CC BY SA 3.0

Fagforbundet er en fagorganisasjon opprettet i 2003, tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge, dannet ved sammenslåing av Norsk Kommuneforbund og Norsk Helse- og Sosialforbund. Fagforbundet organiserer arbeidstakere blant annet i kommunale, fylkeskommunale og private virksomheter, helseforetak, barnehager og kollektivtransport.

Det er det største forbundet i LO – og også det største i landet – med omlag 365 000 medlemmer (2018). Fagforbundet er inndelt i fire seksjoner: Seksjon helse og sosial, Seksjon kontor og administrasjon, Seksjon kirke, kultur og oppvekst, samt Seksjon samferdsel og teknisk. Fagforbundet er part i en rekke tariffavtaler i privat og offentlig sektor.

Fagforbundet har sekretariat i Oslo og utgir Fagbladet, som ble til i 2003 ved sammenslåing av bladene Arena og Basis. Bladet har et opplag på 338 000 i tillegg til internettversjonen fagbladet.no.

Forbundsleder de ti første årene etter opprettelsen i 2003 var Jan Davidsen, som før sammenslåingen var leder av Norsk Kommuneforbund. Han gikk av på landsmøtet i november 2013 og ble erstattet av Mette Nord.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.