Faaborg

Faaborg er en by på sørlige Fyn, innerst i Faaborg Fjord i Danmark. Byen har 7097 innbyggere i 2017.

Den eldste dokumentasjonen på byens eksistens er et morgengavebrev fra 1229 der Valdemar Sejer forærer byen til sin svigerdatter Eleanore av Portugal. Faaborg fikk byrettigheter i 1251, og var i middelalderen en betydelig og befestet by. Bygningen Vesterport er den eneste bevarte fra denne tiden. Helligåndkirken ble oppført i 1480. På midten av 1700-tallet var Faaborgs handelsflåte den femte største i Danmark. Danmarks første lokalhistoriske arkiv ble opprettet i Faaborg i 1937 og bestyres i dag av Faaborg Kulturhistoriske Museer.

Faaborg er et viktig handelssenter i Faaborg-Midtfyn kommune for et fruktbart omland, med næringsmiddel- og metallindustri og en betydelig turisme. Byen har mange gamle idylliske bindingsverkshus. Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst og det lokalhistoriske Øhavsmuseet ligger i Faaborg. Byen har fergeforbindelse til Avernakø, Bjørnø, Lyø og Søby.

Dagens motto «Byen ved De Sydfynske Alper» refererer til beliggenheten ved foten av Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg