FIVAS

Neddemt tropisk regnskog i Amazonas (Brasil, 1990) som konsekvens av vassdragsregulering for produksjon av vannkraft.
Vannkraftmagasin i Amazonas
Av /¡Basta! .

Artikkelstart

Foreningen for internasjonale vannstudier, forkortet FIVAS, er en frivillig organisasjon som arbeider for å kartlegge konsekvenser av vannrelaterte prosjekter, spesielt vannkraftutbygginger i Sør.

Faktaboks

Også kjent som

Foreningen for internasjonale vannstudier

FIVAS kartlegger sosiale og miljømessige konsekvenser av vannkraftutbygginger i utviklingsland, følger spesielt med på prosjekter der norske aktører deltar og arbeider for bærekraftige energitiltak som ikke går på bekostning av menneskerettigheter og miljø.

Foreningen ser det som en menneskerett å ha tilgang til vann og sanitærtjenester og arbeider for å styrke internasjonale konvensjoner og lovverk, sikre god offentlig vannforvaltning og fremme gode, lokale løsninger. Tilgang til rent vann og gode sanitærtjenester er FNs sjette bærekraftsmål

Arbeidsmåter for å nå disse målene er politisk påvirkningsarbeid, dialog med norske myndigheter og næringsliv og internasjonalt samarbeid i større aktivistnettverk. FIVAS produserer også rapporter og informasjonsmateriell og arrangerer foredrag, seminarer og kampanjer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg