FIFA (dataspillserie)

FIFA-spillene er blitt en populær e-sport.

FIFA 18-turnering.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

FIFA er en serie med fotballspill som utvikles av EA Sports og utgis av Electronic Arts. Det gis vanligvis ut ett FIFA-spill i året.

Spillene i FIFA-serien skiller seg fra andre fotballspill ved at det er den eneste serien med en offisiell lisens fra det internasjonale fotballforbundet FIFA, og derfor har tilgang til navn på ekte lag og spillere. FIFA-spillene anses for å være en av verdens mest populære spillserier, med mange millioner solgte eksemplarer hvert år. De beste FIFA-spillerne konkurrerer i e-sportligaer, som i den norske Eserien.

I senere år har FIFA-spill blitt utgitt med en egen spillmodus kalt FIFA Ultimate Team. Denne modusen går ut på at man kjøper virtuelle fotballspillere via mikrotransaksjoner og deretter setter sammen sitt eget lag bestående av disse spillerne. FIFA Ultimate Team har blitt svært populært. Samtidig har modusen fått kritikk for at det potensielt kan koste svært mye penger å få de beste spillerne, kombinert med at måten man skaffer seg nye spillere på er basert på gamblingmekanikker.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg