FDF er en dansk, folkekirkelig barne- og ungdomsorganisasjon. Stiftet i København i 1902. I England heter søsterorganisasjonen "Boys' and Girls' Brigade".

FDF har mer enn 24.000 medlemmer i alderen 5 til 18 år. De er fordelt over 400 lokale avdelinger over hele Danmark . Det er en ungdomsorganisasjon bygget på kristelige verdier og tilhører den Evangeliske Lutherske Kirke i Danmark. De avholder sommerleirer (FDF National Camp/Landslejr) hvert femte år der ca. 10.000 ungdommer møtes ( Jylland 2011) også med internasjonal deltagelse. De samarbeider med European Fellowship for Christian Youth/Global Fellowship og Fimcap Europe. Aktivitetene er mange og foruten å engasjere seg i misjonsprosjekter i Afrika driver de med friluftsliv, camping, lek og sport.

FDF har en meget aktiv del som driver med musikk i form av brassband. De har gjerne navn som viser tilknytningen til FDF: Tönder FDF Brass Band, FDF Århus Musikkreds, Vejle FDF Brass Band og så videre. Det er (per 2011) ca. 25 brassband av varierende størrelse (gjennomsnitt: 30 musikere). Hvert år arrangeres det regionale elevstevner, orkesterkurs og, i tillegg, hvert annet år et ukeslangt orkesterkurs for hundrevis av barn, unge og voksne fra 7 til 60 år. Deltakere kommer fra hele landet med undervisning i grupper og samlet. Uken avsluttes med en offentlig konsert, og arrangementene har en unik posisjon i Danmark.

FDF har også sitt nasjonale representasjonskorps The Danish Boys and Girls Brigade (FDF) National Brass Band som holder et høyt nivå og har turnert i utlandet ved flere anledninger.

FDF sine hjemmesider

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.