FDF

FDF er en dansk, folkekirkelig barne- og ungdomsorganisasjon. Stiftet i København i 1902. I England heter søsterorganisasjonen "Boys' and Girls' Brigade".

Faktaboks

Også kjent som
Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund

Organisasjon

FDF har mer enn 24.000 medlemmer i alderen 5 til 18 år. De er fordelt over 400 lokale avdelinger over hele Danmark . Det er en ungdomsorganisasjon bygget på kristelige verdier og tilhører den Evangeliske Lutherske Kirke i Danmark. De avholder sommerleirer (FDF National Camp/Landslejr) hvert femte år der ca. 10.000 ungdommer møtes ( Jylland 2011) også med internasjonal deltagelse. De samarbeider med European Fellowship for Christian Youth/Global Fellowship og Fimcap Europe. Aktivitetene er mange og foruten å engasjere seg i misjonsprosjekter i Afrika driver de med friluftsliv, camping, lek og sport.

Musikk og brassband

FDF har en meget aktiv del som driver med musikk i form av brassband. De har gjerne navn som viser tilknytningen til FDF: Tönder FDF Brass Band, FDF Århus Musikkreds, Vejle FDF Brass Band og så videre. Det er (per 2011) ca. 25 brassband av varierende størrelse (gjennomsnitt: 30 musikere). Hvert år arrangeres det regionale elevstevner, orkesterkurs og, i tillegg, hvert annet år et ukeslangt orkesterkurs for hundrevis av barn, unge og voksne fra 7 til 60 år. Deltakere kommer fra hele landet med undervisning i grupper og samlet. Uken avsluttes med en offentlig konsert, og arrangementene har en unik posisjon i Danmark.

FDF har også sitt nasjonale representasjonskorps The Danish Boys and Girls Brigade (FDF) National Brass Band som holder et høyt nivå og har turnert i utlandet ved flere anledninger.

Eksterne lenker

FDF sine hjemmesider

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg