Försäkringsaktiebolaget Skandia

Försäkringsaktiebolaget Skandia, svensk finanskonsern grunnlagt i 1855. Skandia var tidligere Nordens største forsikringsselskap, men utviklet seg fra slutten av 1990-årene til et internasjonalt finanskonsern som tilbyr fondssparing, fondsforsikring, helse- og sykeforsikring, banktjenester, formuesforvaltning m.m. Virksomhet i mange land. Datterselskapet Skandia Liv, det opprinnelige selskapet fra 1855, er et livsforsikringsselskap. SkandiaBanken ble etablert i 1994 og er en ren nettbank hvor alle transaksjoner utføres over internett, fra 2000 også aktiv i Norge.

I 2003 ble det kjent at Skandia fra slutten av 1990-årene hadde utbetalt milliardbonuser til tidligere toppledere, og det ble reist tiltale mot tidligere konsernsjef Lars-Eric Petersson. I 2006 ble Skandia overtatt av det sørafrikanske forsikrings- og finanskonsernet Old Mutual.

Skadeforsikringsvirksomhetene i Skandia, norske Storebrand og finske Pohjola ble i 1999 slått sammen og skilt ut i forsikringsselskapet If. Skandia solgte i 2004 sine andeler i If.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg