Fäviken Magasinet, svensk gourmetrestaurant som ligger i Järpen, Jämtland. Fäviken ligger avsidesliggende til geografisk, men regnes som et av de beste spisestedene i verden. Sjefskokk er Magnus Nilsson.

Magnus Nilsson har arbeidet ved Fäviken siden 2008, og restauranten har de siste årene fått betydelig internasjonal oppmerksomhet. Fäviken ble tildelt to stjerner i Guide Michelin i 2016, og har vært inne på Restaurant Magazines prestisjetunge liste over verdens hundre beste restauranter siden 2012.  

Rettene som serveres på Fäviken er basert på lokale råvarer (også fra Trøndelag), og en rett består ofte av få ingredienser. Tradisjonell skandinavisk matlaging er utgangspunktet, og gamle teknikker som tørking, salting, sylting og safting brukes for å ha råvarer tilgjengelig også i vintermånedene. Restauranten tilbyr også overnattingsmuligheter for et begrenset antall gjester.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.