Restaurant Fäviken i solnedgang

Fäviken Magasinet var en svensk gourmetrestaurant som lå i Järpen, Jämtland. Fäviken lå avsidesliggende til geografisk, men ble regnet som et av de beste spisestedene i verden. Sjefskokk var Magnus Nilsson. Restauranten stengte i desember 2019.

Bakgrunn og utvikling

Magnus Nilsson arbeidet ved Fäviken fra 2008, og restauranten fikk etter hvert betydelig internasjonal oppmerksomhet. Fäviken ble tildelt to stjerner i Guide Michelin i 2016, og var inne på Restaurant Magazines prestisjetunge liste over verdens hundre beste restauranter flere ganger etter 2012.

Rettene som ble servert på Fäviken var basert på lokale råvarer (også fra Trøndelag), og en rett bestod ofte av få ingredienser. Tradisjonell skandinavisk matlaging var utgangspunktet, og gamle teknikker som tørking, salting, sylting og safting ble brukt for å ha råvarer tilgjengelig også i vintermånedene. Restauranten kunne også tilby overnattingsmuligheter for et begrenset antall gjester.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg