Exeter lufthavn, Clyst Honiton er en regional lufthavn i Storbritannia, som ligger i det sydvestlige grevskapet Devon. Lufthavnen betjener byen Exeter med oppland og ligger ca. 12 km øst-nordøst for byens sentrum.

Lufthavnen var opprinnelig en flystripe med rullebane av gress for sportsflyging, inntil man i 1937 valgte å bygge ut området med fast rullebanedekke. Exeter lufthavn, Clyst Honiton ble åpnet den 30. juli 1938 og benevnt Exeter lufthavn.

Ved utbruddet av 2. verdenskrig i 1939, ble lufthavnen utvidet i betydelig grad og ble brukt som base for jagerfly. Lufthavnen var utsatt for bombeangrep av den tyske forsvarsmakt ved flere anledninger i løpet av krigen. Mot slutten av 2.  verdenskrig ble lufthavnen benyttet av styrker fra USA, i forbindelse med gjennomføringen av invasjonen i Normandie.  

Ved slutten av 2. verdenskrig  ble en avvikling av den militære aktivitet påbegynt og i 1947 ble lufthavnen tilbakeført til de lokale myndigheter. I 1980 fikk lufthavnen en nye terminal og modernisering og utvidelser gjennomført på de eksisterende lufthavnsanlegg.

 I 2011 hadde lufthavnen: 717.694 passasjerer

Hjemmeside: Exeter lufthavn, Clyst Honiton

ICAO: EGTE (brukes av lufttrafikktjenesten)

IATA: EXT(brukes av flyselskapenes bookingsystemer)

 Rullebane:  08 / 26 2.076 meter

 Følgende ruteflyselskap betjener i dag lufthavnen:

  • Air Malta
  • Flybe
  • Isles of Scilly Skybus
  • Thomas Cook Airlines
  • Thomson Airways

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.