EUROCAE er den europeiske organisasjonen for sivilt utstyr innen luftfart, og jobber utelukkende med standardisering. Organisasjonens arbeid omfatter både luftbårne utstyr og bakkesystemer.

Faktaboks

Også kjent som

European Organisation for Civil Aviation Equipment

Organisasjonen ble opprettet i Lucerne i Sveits i 1963, etter vedtak fra European Civil Aviation Conference, som et europeisk forum som skulle ha fokus på elektronisk utstyr innen luftfart. I forumet er medlemmene etablert i arbeidsgrupper, der de samarbeider om utarbeidelse av standarder, spesifikasjoner, prosedyrer, retningslinjer og rapporter innen luftfart.

Medlemmer i EUROCAE er interessenter innen luftfart, så som produsenter, flyselskap, universiteter, tjenesteleverandører, flyplasser med flere. Selv om organisasjonen er europeisk, er det ikke en begrensning i forhold til medlemskap.

Organisasjonen har sitt sekretariat i Saint-Denis, ikke langt fra Paris, Frankrike, og har mer enn 200 medlemmer. Blant annet er Avinor representert med fullt medlemskap.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg