Eurocontrol

Eurocontrol, the European Organisation for the Safety of Air Navigation er en mellomstatlig paneuropeisk organisasjon. Eurocontrol har som primært formål å utvikle og harmonisere et sikkert og effektivt system for lufttrafikkstyring (Air Traffic Management - ATM) i Europa.

Eurocontrol ble etablert i 1960 av seks europeiske stater, og har (2009) 38 medlemmer. Organisasjonen har fått en sterkere formell posisjon med årene, og etter at organisasjonens konvensjon ble revidert i 1997, er medlemsstatene i sterkere grad forpliktet til å innføre det regelverk som Eurocontrol vedtar.

Eurocontrol utvikler regelverket som ligger til grunn for EUs forordninger og direktiver. Videre bistår organisasjonen med koordinering mellom luftromsbrukere, tjenesteytere og nasjonale myndigheter. I tillegg har Eurocontrol oppgaver knyttet til planlegging og gjennomføring av felles europeiske program for innføring av ny teknologi og metodikk, samt overvåkning av sikkerheten innen ATM.

Organisasjonen har hovedkvarter i Brussel, institutt for navigasjonstjenester i Luxembourg, forskningssenter i Frankrike og kontrollsenter i Nederland. I Brussel er også en avdeling for kalkulering, organisering, datainnsamling og debitering av underveisavgifter. Ca. 2700 ansatte.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg