Esbjörn Svensson Trio

Esbjörn Svensson Trio, også kjent som E.S.T. og noen ganger skrevet e.s.t., var en svensk jazztrio bestående av Esbjörn Svensson på piano, elektrisk piano og synthesizer, Dan Berglund på kontrabass og Magnus Öström på trommer. Men elementer i fra rock elektronisk musikk og klassisk musikk så vel som moderne jazz skapte de seg en særegen stil som vakte gruppen atskillig oppmerksomhet også hos et mer rockorientert publikum, og de samarbeidet med andre artister innen ulike musikalske retninger. Trioen turnerte i store deler av verden og gav ut en rekke album, studioinnspillinger så vel som liveopptak, på en flere ulike plateselskaper, men hadde mot slutten et fruktbart samarbeid med den tyske labelen ACT. Trioen var aktive i fra starten av 90-tallet like frem til Svenssons død i 2008.

Utvalgt diskografi:

  • When Everyone Has Gone (1993)
  • Esbjörn Svensson Trio Plays Monk (1996)
  • Winter In Venice (1997)
  • From Gagarin's Pint of View (1999)
  • Good Morning Susie Soho (2000)
  • Somewhere Else Before (2000)
  • E.S.T. Live '95 (2001)
  • Strange Place For Snow (2002)
  • Seven Days of Falling (2003)
  • Viaticum (2005)
  • Tuesday Wonderland (2006)
  • Esbjörn Svensson Trio Live In Hamburg (2007)
  • Leucocyte (2008)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg