Ernest Bloch, sveitsisk komponist innen modernismen. Bloch var påvirket av romantiske komponister som Debussy, Strauss, Mahler og Bruckner, samtidig var han også inspirert av jødisk musikk og tradisjon. Schelomo (1916), et stykke for cello og orkester er et eksempel på dette.

Bloch uttrykte ofte sin misnøye over noen av komponistene innenfor samme stilepoke, blant andre Arnold Schönberg. Selv likte han romantiske, melodiøse melodilinjer. Bloch skrev musikk på tidlig 1900-tallet, men han ble værende i romantikkens stil med melodiøse linjer, samtidig som han eksperimenterte litt med harmonikken, noe som var vanlig i modernismen. Han har skrevet mest instrumentalverk, men også noen vokalverker.

Blochs verker er satt sammen av mange forskjellige deler, en rapsodi, noe som gir verkene plutselige karakterskifter. Han bruker sine egne følelser og referanser i verkene sine som virkemiddel. America: An epic rhapsody for orchestra (1926) er et eksempel på dette. Hans patriotiske følelser er virkemiddelet og motivasjonen for stykket.

Bloch ble amerikansk statsborger i 1924 og underviste ved flere musikkonservatorier samtidig som han komponerte. Han har vunnet flere priser for sine komposisjoner. 

  • Simmons, Walter: Voices in the Wilderness: Six American Neo-Romantic Composers

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.