Emilia-Romagna er en av de viktigste jordbruksregionene i Italia. Regionen er for eksempel berømt for parmesanosten, parmaskinken og lambrusco-vinene. På Posletta drives det et intensivt jordbruk med dyrking av hvete, mais, ris, sukkerbeter og grønnsaker. På skråningene av Appenninene dyrkes blant annet frukt og vindruer. Her drives også et betydelig husdyrhold med produksjon av kjøtt, melk og andre meieriprodukter. Betydelige forekomster av naturgass (Cortemaggiore, Ravenna) og olje (Cortemaggiore) gir regionen en vital rolle i landets energiforsyning. Industrien er omfattende og svært allsidig med vekt på næringsmiddel-, verksted- (biler, motorsykler, landbruksmaskiner, jernbanemateriell), kjemisk, petrokjemisk og tekstilindustri. Turistindustrien er godt utbygd, spesielt langs kysten (Rimini, Cattolica).
Navnet Emilia er etter den gamle hovedvei Via Aemilia, som gikk fra Placentia (Piacenza) til Ariminum (Rimini), anlagt 177 f.Kr. av konsul Marcus Aemilius Lepidus.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.