Emil Meek

Faktaboks

Emil Meek
født:
20. august 1988, Nesna

Emil Weber Meek er en norsk kampsport-utøver innenfor kampsportgrenen MMA (mixed martial arts), signert av kamporganisasjonen UFC. Han kjemper i Weltervektdivisjonen.

MMA-rekord: 9 seirer, 3 tap, 1 no-contest.

Meek begynte med MMA i 2011 og gikk sin første kamp 12. mars 2011. Da vant han på knockout etter 25 sekunder over Magnus Frekman i England. 21. mars 2016 vant han på knockout over Rousimar Palhares. Meek var ansett som svakere før kampen, men vant og ble etter dette signert av kamporganisasjonen UFC, som kan sammenlignes med Mesterligaen i fotballsammenheng.

Meek har siden dette gått to UFC-kamper. Debuten var under UFC 206 i Toronto, Canada, 10. desember 2016. Han vant på dommeravgjørelse etter tre runder over canadiske Jordan Mein. Alle dommerne scoret kampen 29-28 til Meek.

Nordmannen møtte Kamaru Usman på UFC Fight Night 13. januar 2018 i St.Louis. Meek tapte kampen på enstemmig dommeravgjørelse.

Kommentarer (2)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Denne artikkelen bærer preg av å være skrevet av en tilhenger av utøveren, og har et språk som ikke formidler nøytralt. Det er innslag av engelsk der det ikke er nødvendig («no-contest» (uavgjort), «underdog» («ansett som svakere»)) og sted med av anglifisert språkføring («sin vikingstil» kontra «vikingstilen sin»). Bindestrek er brukt i stedet for tankestrek. Nest siste avsnitt hører sammen med det forrige; at dette gjelder kamp nummer to fremkommer heller ikke tydelig av setningsstrukturen før man har lest et stykke. Siste avsnitt er lettvint skrevet; hva som menes med «vikingstil» er ikke definert (annet enn ved skjegget), og holder neppe til å karakterisere ham verken som person eller kampstil. Andre områder i dette leksikonet (https://snl.no/viking) bidrar jo nettopp til å nyansere hva som menes med «viking».

svarte Ida Scott

Hei! Tusen takk for kommentar, jeg har forsøkt å gjøre artikkelen noe mer leksikalsk i stilen. Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg