Emil Meek

Faktaboks

Emil Meek
Født
20. august 1988, Nesna

Emil Meek før en UFC kamp i 2016.

Av /NTB scanpix/Reuters.

Artikkelstart

Emil Weber Meek er en norsk mixed martial arts (MMA)-utøver. Han representerer klubben Frontline Academy i Oslo, og er signert av kamporganisasjonen Ultimate Fighting Championship (UFC).

Grunnet sitt vikingaktige utseende, har Meek tatt kallenavnet «Valhalla».

Meek begynte med MMA i 2011, og gikk sin første kamp i England den 12. mars samme år. Motstanderen var svenske Magnus Frekman, og Meek vant på knockout etter tjuefem sekunder.

21. mars 2016 deltok han i sin ellevte kamp. Stevnet fant sted i Italia, og Meek vant på teknisk knockout over den brasilianske MMA-veteranen Rousimar Palhares. Samme år ble han signert av UFC, hvor han begynte å konkurrere i vektklassen for menn mellom 71 og 77 kilo, kalt weltervektklassen.

Meek debuterte i UFC i Canada 10. desember 2016. Etter tre runder vant han på dommeravgjørelse over canadiske Jordan Mein.

Under UFC Fight Night i USA i 2018, møtte han amerikaneren Kamaru Usman. Denne gangen tapte Meek kampen på enstemmig dommeravgjørelse.

Meek deltok på sitt tredje UFC-stevne i Tyskland i 2018. Han tapte på enstemming dommeravgjørelse mot polske Bartosz Fabiński.

I 2020 gikk han sin fjerde UFC-kamp, som fant sted i New Zealand. Her tapte han mot australske Jake Matthews.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Denne artikkelen bærer preg av å være skrevet av en tilhenger av utøveren, og har et språk som ikke formidler nøytralt. Det er innslag av engelsk der det ikke er nødvendig («no-contest» (uavgjort), «underdog» («ansett som svakere»)) og sted med av anglifisert språkføring («sin vikingstil» kontra «vikingstilen sin»). Bindestrek er brukt i stedet for tankestrek. Nest siste avsnitt hører sammen med det forrige; at dette gjelder kamp nummer to fremkommer heller ikke tydelig av setningsstrukturen før man har lest et stykke. Siste avsnitt er lettvint skrevet; hva som menes med «vikingstil» er ikke definert (annet enn ved skjegget), og holder neppe til å karakterisere ham verken som person eller kampstil. Andre områder i dette leksikonet (https://snl.no/viking) bidrar jo nettopp til å nyansere hva som menes med «viking».

svarte Ida Scott

Hei! Tusen takk for kommentar, jeg har forsøkt å gjøre artikkelen noe mer leksikalsk i stilen. Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg