Plattformen Embla 2/7 D
Av .
Ekofisk

Embla sør for Ekofisk-senteret. De produserende petroleumsfeltene på Ekofiskområdet er (per 2024) Ekofisk, Eldfisk, Embla, Tor og Tommeliten. Oljerørledninger som transporterer olje fra omkringliggende felter til Ekofisk, er også markert. Fra Ekofisk fraktes olje til Teesside, Storbritannia, og gass til Emden, Tyskland, gjennom Norpipe-rørledninger.

Av /Store norske leksikon ※.

Embla er et petroleumsfelt i blokk 2/7 i Nordsjøen, ett av de produserende feltene i Ekofiskområdet.

Faktaboks

Etymologi
oppkalt etter Embla i norrøn mytologi

Operatør er ConocoPhillips Skandinavia AS.

Funn og utbygging

Feltet ble funnet i 1988 og da kalt «Sør-Eldfisk». Plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i 1990, og navnet ble endret til «Embla». Produksjonen startet 12. mai 1993. Feltet ble utbygd 24 kilometer sør for Ekofisk-senteret med plattformen Embla 2/7 D, med stålunderstell.

Plattformen er normalt sett ubemannet og fjernstyres fra Eldfisk. På plattformen er det et forenklet boligkvarter, som brukes ved vedlikeholdsarbeid. Prosessering skjer på plattformen Eldfisk 2/7 S, dit det går en 5,2 kilometer lang rørledning.

Havdypet i området er 70–75 meter.

Reserver

Opprinnelige utvinnbare reserver er per 2023 anslått til 12,5 mill. Sm3 olje, 5,7 mrd. Sm3 gass og 0,6 mill. tonn NGL.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg