Ellen Andrea Wang

Faktaboks

Ellen Andrea Wang
født:
10. oktober 1986, Gjøvik

Ellen Andrea Wang er en norsk musiker, bassist (primært kontrabass, men også el-bass), vokalist og komponist, kjent for å spille energisk musikk i skjæringspunktet mellom moderne jazz, pop og rock.

Bakgrunn

Wang spilte i ung alder fiolin, men byttet til kontrabass i en alder av 16 år. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Oslo, hvor hun blant andre studerte under Bjørn Kjellemyr.

Karrière

Wang dannet i 2009 indiejazzbandet Pixel sammen med Jon Audun Baar (trommer og bakgrunnsvokal), Harald Lassen (saksofoner og bakgrunnsvokal) og Jonas Kilmork Vemøy (trompet og bakgrunnsvokal). Bandet har gitt ut tre album på det amerikanske selskapet Cuneifrom Records, senest Golden Years i 2015, og har høstet anerkjennelse i både inn- og utland.

Wang debuterte under eget navn i 2014 med utgivelsen Diving, og gav ut sitt andre album, Blank Out, i 2017. Sistnevnte ble nominert til Spellemannprisen i klassen for jazz. Sammen med Hanna Paulsberg og Rohet Taalah utgjør hun trioen Gurls, som gav ut sitt debutalbum Run Boy, Run i 2018. I tillegg har Wang spilt og turnert med blant andre Dag Arnesen, Marilyn Mazur, Manu Katché og Bugge Wesseltoft.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg