Elisabeth Gording, født i Oslo, norsk skuespiller, teaterpedagog og kritiker. Debuterte i 1933 som Milja i Oskar BraatenUngen på Nationaltheatret, hvor hun var ansatt til 1954. Hun spilte som karakterkunstner i stort repertoar, blant annet i Ibsen-forestillinger; hun spilte Den grønnklædte i Peer Gynt og Asta i Lille Eyol. 

Gording åpnet i 1957 Barnas Teater i Oslo, som senere ble utvidet og omdøpt til Elisabeth Gordings Barne- og Ungdomsteater. Dette ble senere ført videre som Oslo Barne- og Ungdomsteater. Ved dette elevteater arbeides det med dans, pantomime, improvisasjon, språk og dikt, innstudering av tekster og fri evneutfoldelse innenfor en kunstnerisk ramme. I 2008 ble Oslo Barne- og Ungdomsteater innlemmet i Oslo musikk- og kulturskole, som videreførte dette tilbudet.

Gording utgav Barneteater, en gjøglerlek (1965) og Dramatisches Spiel. Von kindlicher Improvisation zum Jugendtheater (1971).

  Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen hadde ingen navngitt forfatter, men en tilknyttet fagkonsulent.

  Fagkonsulent for denne artikkelen var

  Publisert på nett 14.02.2009. Det er siden gjort 5 endringer.

  Foreslå endringer i tekst

  Foreslå bilder til artikkelen

  Kommentarer

  Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

  Du må være logget inn for å kommentere.