Elisabeth Gording, født i Oslo, norsk skuespiller, teaterpedagog og kritiker. Debuterte i 1933 som Milja i Oskar BraatenUngen på Nationaltheatret, hvor hun var ansatt til 1954. Hun spilte som karakterkunstner i stort repertoar, blant annet i Ibsen-forestillinger; hun spilte Den grønnklædte i Peer Gynt og Asta i Lille Eyol. 

Gording åpnet i 1957 Barnas Teater i Oslo, som senere ble utvidet og omdøpt til Elisabeth Gordings Barne- og Ungdomsteater. Dette ble senere ført videre som Oslo Barne- og Ungdomsteater. Ved dette elevteater arbeides det med dans, pantomime, improvisasjon, språk og dikt, innstudering av tekster og fri evneutfoldelse innenfor en kunstnerisk ramme. I 2008 ble Oslo Barne- og Ungdomsteater innlemmet i Oslo musikk- og kulturskole, som videreførte dette tilbudet.

Gording utgav Barneteater, en gjøglerlek (1965) og Dramatisches Spiel. Von kindlicher Improvisation zum Jugendtheater (1971).

  Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen hadde ingen navngitt forfatter, men en tilknyttet fagkonsulent.

  Fagkonsulent for denne artikkelen var

  Publisert på nett 14.02.2009. Det er siden gjort 5 endringer.

  Foreslå endringer i tekst

  Foreslå bilder til artikkelen

  Vi trenger ny fagansvarlig for Skuespillere i norsk film- og teaterhistorie

  Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

  Vil du bli fagansvarlig?

  Kommentarer

  Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

  Du må være logget inn for å kommentere.