Elisabeth Gifstad Michelsen

Faktaboks

Elisabeth Gifstad Michelsen
Født
1970, Rana

Artikkelstart

Elisabeth Gifstad Michelsen er en norsk offiser med generalmajors grad, som i november 2019 formelt overtok som sjef for Heimevernet (HV), etter å ha fungert i stillingen fra august. Hun har bakgrunn fra Hæren, og har har stillinger også på fellesoperativt nivå, så vel som i internasjonale operasjoner, i Irak og Afghanistan.

Michelsen startet sin militære karriere ved Befalsskolen for Hærens våpentekniske korps i 1992. Hun har høyere militær utdanning fra US Army War College. Hun er også utdannet maskiningeniør, og har mastergrad innen strategisk ledelse og økonomi.

Før hun gikk inn i ledelsen for Heimevernet i august 2019 tjenestegjorde hun ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), med ansvar for logistikk.

Michelsen ble utnevnt til brigader i februar 2019, og ble i august samme år beordret som stabssjef i HV. Michelsen ble midlertidig sjef for HV fra 21. august 2019, da hun overtok etter Eirik Kristoffersen, for så å bli utnevnt i stillingen (og som generalmajor) i oktober 2019, med innsettelse 1. november.

Les mer i Store norske leksikon:

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg