Elgeseter er en bydel like sør for Midtbyen i Trondheim, beliggende på begge sider av Elgeseter gate fra Elgeseter bru i nord til Stavne/Leangen-banen i sør, mellom Gløshaugen i øst og Øya i vest.

Bydelen huser mange bygninger for NTNU og St. Olavs hospital og er dessuten et tett befolket boligområde med leiegårder, studentboliger og villaer. Her ligger også Studentersamfundet, Teknobyen innovasjonssenter og andre mindre bedrifter. Flere parkmessige områder inngår i bydelen. Elgeseter vest for Elgeseter gate faller for en stor del sammen med bydelen Øya.

Elgeseter gård var opprinnelig hovedgård i Elgeseter klosters jordegods, og ble etter reformasjonen krongods inntil 1668, da den kom i privat eie. Fra 1854 var Elgeseter tvangsarbeidsanstalt for Trondheim kommune. Denne var i drift til 1910, da bygningen ble omgjort til leiligheter. Dagens hovedbygning, der den står i det tidligere grenseskillet mellom Trondheim og Strinda, har hatt sin nåværende form siden på begynnelsen av 1800-tallet. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.