Elevundersøkelsen er en av Utdanningsdirektoratets nettbaserte brukerundersøkelser. Den har til hensikt å gi elevene muligheten til å si hva de mener om forhold som er viktige for at de skal lære og trives på skolen. Elevundersøkelsen kan gjennomføres både i høst- og vårhalvåret. Det er obligatorisk å gjennomføre undersøkelsen for elever på grunnskolens 7. og 10. trinn, samt på 1. trinn i videregående opplæring.

Elevundersøkelsen ble lansert i 2001 som Elevinspektørene og var frivillig inntil 2004. Den ble revidert for skoleåret 2006-2007 og fikk åtte vurderingsområder for elevene på vg1: trivsel, elevdemokrati, fysisk læringsmiljø, mobbing på skolen, motivasjon, faglig veiledning, medbestemmelse og karriereveiledning

Resultatene fra Elevundersøkelsen lagres og benyttes av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen som en hjelp til å analysere og utvikle læringsmiljøet. Data fra Elevundersøkelsen kan også bli brukt til forskningsformål. Deler av resultatene fra Elevundersøkelsen publiseres på nettportalen Skoleporten.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

12. november 2012 skrev Dan Michael O. Heggø

Artikkelen savner et historisk perspektiv. Når ble undersøkelsen f.eks. gjennomført første gang ?

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.