Elevundersøkelsen

Elevundersøkelsen er en av Utdanningsdirektoratets nettbaserte brukerundersøkelser. Den har til hensikt å gi elevene muligheten til å si hva de mener om forhold som er viktige for at de skal lære og trives på skolen. Elevundersøkelsen kan gjennomføres både i høst- og vårhalvåret. Det er obligatorisk å gjennomføre undersøkelsen for elever på grunnskolens 7. og 10. trinn, samt på 1. trinn i videregående opplæring.

Elevundersøkelsen ble lansert i 2001 som Elevinspektørene og var frivillig inntil 2004. Den ble revidert for skoleåret 2006-2007 og fikk åtte vurderingsområder for elevene på vg1: trivsel, elevdemokrati, fysisk læringsmiljø, mobbing på skolen, motivasjon, faglig veiledning, medbestemmelse og karriereveiledning

Resultatene fra Elevundersøkelsen lagres og benyttes av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen som en hjelp til å analysere og utvikle læringsmiljøet. Data fra Elevundersøkelsen kan også bli brukt til forskningsformål. Deler av resultatene fra Elevundersøkelsen publiseres på nettportalen Skoleporten.

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Dan Michael O. Heggø

Artikkelen savner et historisk perspektiv. Når ble undersøkelsen f.eks. gjennomført første gang ?

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg