El Salvadors flagg av The World Factbook 2013-14. Falt i det fri (Public domain)

Flagget har tre like brede, horisontale striper i blått, hvitt og blått; statsflagget har riksvåpenet midt i den hvite stripen.

Stripene i flagget skriver seg fra flagget til de sentralamerikanske forente stater i 1820- og 1830-årene og gjenfinnes også i flaggene til Costa Rica, Guatemala, Honduras og Nicaragua. El Salvador brukte flagget til 1865 og fra 1912; det ble offisielt antatt først 1972.

Riksvåpenet har et skjold som en likesidet trekant og viser fem grønne vulkanske fjell i et blått hav, over dette en stake der en rød frygisk lue henger som frihetssymbol, omgitt av gullstråler. Over luen står inskripsjonen 15 de set de 1821 (15. september 1821, dvs. uavhengighetsdagen) i rødt; øverst en regnbue. Skjoldet er flankert av to nasjonalflagg på hver side og et flagg bak skjoldet; under skjoldet en banderole med inskripsjonen Dios Unión Libertad ('Gud Fellesskap Frihet'). Skjoldet er omfattet av en laurbærkrans (med 14 bladkranser, én for hvert departement) og en sirkelformet inskripsjon i gull: Republica de El Salvador en la America Central. Våpenet ble opprinnelig tatt i bruk av Den sentralamerikanske forbundsrepublikken (som El Salvador var en del av) fra 1824 til denne ble oppløst 1840, og deretter ble det brukt av El Salvador til 1865 og på ny fra 1912.

Våpenets motiv og symboler gjenfinnes særlig i Nicaraguas, men også i Costa Ricas og Honduras' riksvåpen.

  Foreslå endringer i tekst

  Foreslå bilder til artikkelen

  Kommentarer

  Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

  Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

  Du må være logget inn for å kommentere.