Eivind Opsvik

Faktaboks

Eivind Opsvik
Født
1973, Oslo

Diskografi (utvalg)

1999

March 28th 1999 med Quintet

2002

Overseas

2005

Overseas II

2007

Two Miles a Day med Mat Maneri, Jacob Sacks og Paul Motian

2008

Overseas III

2012

Overseas IV

2017

Overseas V

2019

Events 1998-1999 med The Quintet

Artikkelstart

Eivind Opsvik er en norsk jazzmusiker, bassist (kontrabass), komponist og produsent.

Bakgrunn og karriere

Eivind Opsvik studerte ved Norges musikkhøgskole i Oslo fra 1993–1997 med fokus på klassisk bass. Han gjorde seg gjeldende i Oslos jazzmiljø fra begynnelsen av 1990-årene, blant annet med med Marvin Charles Trio i 1994–1998, med Bjørnar Andresen, Calle Neumann, Paal Nilssen-Love og Ketil Gutvik i gruppen Quintet (også titulert som The Quintet), og med Christian Wallumrød.

I 1998 flyttet han til New York. Her tok han en mastergrad ved Manhattan School of Music i 2000. Fra New York driver han plateselskapet Loyal Label og et innspillingsstudio. Han har hatt flere musikalske prosjekter, først og fremst sitt eget band Overseas, som foruten Opsvik består av fremtredende musikere i New Yorks musikkmiljø. Med Overseas lager Opsvik musikk i skjæringspunktet mellom jazz, rock, støy, elektronisk musikk, folkemusikk og mange andre uttrykk. Bandet har spilt mye i New York, og gitt ut flere album som har blitt godt mottatt både i USA og Norge.

Opsvik er en høyt aktet og mye brukt musiker av flere sentrale utøvere inn den yngre amerikanske ekseprimentelle jazzen. Han har blant annet bidratt på utgivelser med Kris Davis, Mary Halvorson og Nate Wooley. Han har også spilt med Paul Motian og Anthony Braxton. Han har også vært produsent og teknikker på flere albuminnspillinger.

Eivind Opsvik er sønn av industridesigner Peter Opsvik.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg